Cloenda del “Situa’t i practica el català 2.0” al CFA Cornellà

Foto de grup 301122_quadrada petitaEls alumnes del grup de matins de Català 2 del Centre de Formació d’Adults de Cornellà de Llobregat han participat en l’última sessió del programa “Situa’t i practica el català”, organitzat pel Servei Lingüístic de la UGT de Catalunya i l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT), amb la col·laboració de l’escola d’adults de la capital del Baix Llobregat i el suport de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’activitat s’ha portat a terme al CFA Cornellà durant els mesos d’octubre i novembre, i ha consistit en la participació en cinc tallers temàtics (sobre Salut, Administració, Comerç, Laboral i Educació) per perdre la por de parlar l’idioma, i en les pràctiques orals corresponents guiades —novetat d’aquesta edició— per una aplicació per a mòbil. Mons temàtics_roda

Un cop realitzat el taller d’entrenament per parlar sobre un tema, els participants, amb el mòbil, havien de navegar per l'”univers” del “Situa’t i practica” i fer el recorregut amb l’app de la ruta corresponent. Cada ruta passava per tres “parades” situades en diferents punts de la ciutat, on havien de resoldre un joc de preguntes i respostes. En l’última parada calia enregistrar una conversa real que, un cop gravada i enviada a la plataforma, facilitava un material didàctic extra amb fraseologia, vocabulari i expressions relacionades amb la temàtica de l’itinerari corresponent.

Per poder dur a terme la pràctica, s’ha comptat amb la col·laboració del personal d’una farmàcia (Farmàcia Iglesias), del Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament de Cornellà, d’una llibreria (Llibreria papereria Asunción), d’un sindicat (la UGT de Cornellà) i de l’escola d’adults.

dibuix_em_fa_por

L’última sessió ha consistit en una posada en comú de les experiències de cadascú pel que fa a la pràctica oral i han fet una autodiagnosi per mesurar el grau de por que sentien el primer dia i un cop han conclòs els tallers.

La cloenda d’aquesta edició del Situa’t s’ha fet amb el lliurament dels certificats de participació, que ha comptat amb la presència de la directora del CFA Cornellà, Teresa Cosialls, i de Núria Solé, vicesecretària general de la UGT de Catalunya. Solé ha animat els participants a continuar parlant el català al marge dels coneixements que tinguin de la llengua escrita i els ha lliurat una bossa de roba amb material informatiu sobre el programa de voluntariat lingüístic VxL, l’Optimot i d’altres recursos perquè puguin continuar aprenent i practicant el català, a més d’una memòria USB del material didàctic del “Situa’t i practica el català”, l’últim número de la revista Les Notícies de llengua i treball i els llibres en versió digital Enrotlla’t amb els ODS i Implica’t amb els ODS, editats per Sindicalistes Solidaris.


Altres notícies sobre el tema:

One comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *