Karaoke, glosa i música

Us proposem una tria de recursos lligats a la música, el cant i la glosa:

micro_lletres_2

Agafa el micro.cat. Web impulsada pel Departament de Cultura que recull vint videoclips inèdits produïts pel grup Enderrock. Cada vídeo recrea la música original amb la lletra subtitulada d’un tema d’èxit; les cançons disponibles són “Corro sota la pluja” d’Anna Roig i l’Ombre de ton Chien, “Vull estar amb tu” d’Els Catarres, “Corren” de Gossos, “Festa Major” de La Trinca, “Llença’t” de Lax’n’Busto, “Al mar” de Manel, “No tinc temps” de Mazoni, “Qui n’ha begut” de Mishima, “La Rambla” de Quimi Portet, “L’Empordà” de Sopa de Cabra, “Temps o rellotge” de Sanjosex, “Quan tot s’enlaira” de Txarango,  “Wa Yeah!” d’Antònia Font, “Jean-Luc” d’Els Amics de les Arts, “Bon dia” d’Els Pets, “Si véns” de Ja T’Ho Diré, “País petit” de Lluís Llach, “La flama” d’Obrint Pas, “Boig per tu” de Sau i “Qualsevol nit pot sortir el sol” de Sisa.

Eduglosa: Plataforma de referència per a materials sobre glosa aplicada a l’ensenyament.

Fil musical de l’Escola Joan Bruguera: En el camp educatiu, en aquesta escola de Girona s’han proposat substituir el so insolent de la sirena que marca les entrades i sortides de classe per música. Cada setmana pengen al web les cançons que trien de forma acurada, tenint en compte el valor pedagògic de la música i les lletres. La pàgina també recull molts enllaços interessants relacionats amb la música en català.

Karaoke en català. Canal de Youtube amb vídeos musicals de grups que canten en català.

Karaokat. Web de recursos musicals, entre els quals un canal de karaoke en català.

Llista de Spotify del CPNL. Compte de Spotify del Consorci per a la Normalització Lingüística que conté 16 llistes amb més de 850 cançons en català per divulgar-lo i fer més atractiu l’aprenentatge de la llengua. També pot ser un recurs molt útil per als alumnes dels cursos de català, els participants del Voluntariat per la llengua i, en general, els usuaris de totes les accions del Consorci per promocionar l’ús de la llengua.

Sonat. Esbrina la cançó escoltant-ne tan sols uns quants segons en el mínim nombre d’intents.