Cursos de català

Cursos per a afiliats i afiliades (oberts a tothom)

Cursos de català organitzats per la UGT: vegeu la pàgina de formació de la Federació d’empleades i empleats dels Serveis Públics-UGT de Catalunya, o bé accediu directament al portal dels cursos de totes les especialitats. Els cursos són presencials, de 90 hores i s’ofereixen amb descomptes importants per a les persones afiliades, tot i que estan oberts a tothom. Certificació del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Cursos de l’IDFO: Cursos de català bàsic, de 45 hores i en diferents modalitats (presencials i en línia). Adreçats a treballadors en actiu, amb places limitades per a persones en situació d’atur.

Autoaprenentatge i cursos a mida

CFA Maria Rúbies:  és el centre d’autoformació vinculat a la UGT de Catalunya. Ofereix cursos de català a mida per a col·lectius específics de treballadors i treballadores afiliats al sindicat. Entre altres recursos, d’un centre d’autoaprenentatge de català.  Adreça: rambla del Raval, 29-25, 1a planta. 08001 Barcelona. Consulteu aquí tota la informació actualitzada sobre els cursos de català.

Mallorcat. Plataforma d’autoaprenentatge de llengua catalana (nivell inicial).

Cursos per internet

Parla.cat. Espai virtual d’aprenentatge que posa a l’abast de tothom materials didàctics per aprendre la llengua catalana. El curs es pot fer seguint la modalitat lliure o la modalitat amb tutoria.

Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix de forma generalitzada en tot el territori cursos de nivells inicials, bàsics, elementals, intermedis i de suficiència que s’adrecen a la població adulta de Catalunya. Les modalitats bàsiques en què es presenten són l’ensenyament presencial, l’ensenyament a distància i l’ensenyament en línia. Disposa d’un cercador de cursos per localitat i nivell.


→També et pot interessar…

Certificats de català de la Secretaria General de Política Lingüística

La Secretaria General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya convoca cada any proves per a obtenir els certificats de català, títols oficials amb reconeixement internacional i validesa indefinida. S’estableix un període d’inscripció a principi d’any i les proves tenen lloc entre els mesos de maig i juny. Per a més informació, cliqueu aquí.

Aprendre català a les xarxes socials

A les xarxes socials hi ha un munt de recursos per aprendre i millorar el català. Alguns dels perfils més seguits són aquests:

Catalán para latinos:

Clar i català:

Daily Catalan:

De mica en mica. Dra. Aina Monferrer

Easy Catalan:

Jo Aprenc Català:

La Filòloga de Guàrdia:

Optimotcat:

Parlaelcat:

Parlem d’escriure en català

 

 

18 comments

 • Neus Alenyà Tur

  Benvolgut/da,

  Sóc la Neus Alenyà de 24 anys i resident a Catalunya. El passat juny vaig finalitzar el Màster en Ensenyament d’espanyol i català com a segones llengües i ara ja disposo del títol corresponent. De cara al curs que ve m’agradaria trobar una feina relacionada amb aquest àmbit, i és per aquest motiu que m’he posat en contacte amb vosaltres.

  Pel que fa a la meva experiència laboral, vaig fer un curs de preacollida de català a estudiants de la Università degli Studi di Bari Aldo Moro, situada a la ciutat de Bari, Itàlia. A més, anys enrere vaig fer classes particulars de reforç de català a infants, ja que el meu màster és un complement dels dos graus universitaris en Mestre/a d’Educació Infantil i Mestre/a d’Educació Primària.

  Aquesta experiència m’ha permès adonar-me que la meva vocació és l’ensenyament del català i, per això m’agradaria potenciar totes aquelles iniciatives que estiguin disposades a defensar i a donar conèixer el català a la societat.

  En definitiva, el propòsit d’aquest correu és demanar-vos com us puc fer arribar el meu currículum vitae, perquè el pogueu tenir en compte al proper procés de selecció de personal, si és que us ha interessat el meu perfil professional.

  Moltes gràcies.

  Atentament,

  Neus Alenyà

 • Bon dia,

  Estic interessada en fer el Nivell C2 i voldria saber si feu la preparació a Lleida.

  Gràcies i Salutacions,

 • Marisa garcia carro

  Tinc que treu-me el titol de nivell b2 de catala

 • Marisa garcia carro

  M´agradaría molt treu-me el titol de català nivell B2

 • Jose maria Royo garcia

  hola bona tarda,os escric per informar.me si fareu cursos de catala nivell b,gracies …..

 • lidia cardiel campos

  Bona tarda,
  Voldria saber si teniu previst fer el curs per obtenir el nivell D de català. Sóc afiliada, i un company m’ha comentat que normalment el curs es fa al mes de febrer. Estic molt interessada i no voldria quedar-me sense plaça. Sabeu si aquest any en fareu?

  Moltes gràcies,

 • Virginia Bentes Pinto

  Hola, buenos dias,

  Sou brasileira e, entendo, mas não falo nem escrevo catalão. Estou a procura uma pessoa especialista em terminologia para uma charla sobre “terminologia y infodemia”. Por favor, poderiam me indicar algum nome. Obrigada

 • No soy afiliada, pero me interesaría hacer cursos catalán.
  Lo hablo pero no lo escribo.

 • EZEQUIEL TABOADA

  HOLA BUENAS TARDES,
  SOY AFILIADO DE UGT Y ESTOY BUSCANDO UN CURSO PARA PODER OBTENER EL NIVEL C DE CATALÀ
  UN SALUDO

  • Hola Ezequiel, la Federació de Serveis Públics de la UGT organitza cursos de català (oberts a tothom, no cal ser treballador del sector públic) de diferents nivells (també el C), però fins després de vacances no n’hi ha cap de previst. Els cursos es publiquen quan s’obri el periode de preinscripció, en aquesta pàgina web http://www.ugtpublic.org/formacio/?cat=72.

   D’altra banda, el Consorci per a la Normalització Lingüística disposa d’un catàleg de cursos molt extens. També en fan a l’estiu. Et recomanem que en consultis el cercador de cursos (n’hi ha a tot el territori de Catalunya): http://www.cpnl.cat/cursos-catala/cercador_cursos.html.

   Esperem que en trobis un que s’adapti al que necessites!

   Salutacions.

 • Bona tarda,
  aconsellaria d’afegir als recursos per internet també la pàgina http://www.cursdecatala.com
  Està disponible en català, castellà, italià i anglès, i cada dia ve actualitzada amb nova lliçons i exercicis per aprendre català

 • Soy afiliado a UGT solicito informacion para poder sacarme el nivel C de catalan un saludo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *