“Situa’t i practica el català” sobre ensenyament i formació

IMG_20170331_125134_084

Aquesta setmana acaben els tallers dedicats a l’ensenyament i la formació del programa “Situa’t i practica el català”, que organitza el Servei Lingüístic de la UGT de Catalunya i l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants (AMIC-UGT), amb la col·laboració del Centre de Formació Maria Rúbies, l’Avalot-Joves de la UGT i el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Els tallers són impartits per la formadora Pau Farràs.

Els participants, alumnes de català del centre Maria Rúbies, han pogut assajar durant tres dies converses centrades en la temàtica de l’ensenyament i la formació per poder formular preguntes i obtenir respostes sobre qüestions com ara què cal fer si es volen continuar uns estudis, quan comencen les classes d’un curs, quants anys dura una carrera, per a què serveix l’AMPA o què s’ha de fer per inscriure un fill a l’escola pública.

Els tallers formen part de la tercera edició del programa “Situa’t i practica el català”, en què els participants preparen i practiquen situacions reals per poder-se comunicar en aquesta llengua de manera més desimbolta. En l’anterior trimestre van practicar converses sobre temes relacionats amb la salut, tant a l’aula com en un Centre d’Atenció Primària del barri. La dinàmica utilitzada en els tallers facilita la pràctica del català —a través d’exercicis, jocs de rol i altres activitats—, genera complicitat entre els participants i permet compartir les experiències amb la resta del grup. Un cop completada l’activitat cada participant és capaç d’identificar les seves fortaleses, els aspectes que pot millorar i les eines per fer-ho.

Sessió 2 IMG_1180

La sessió d’avui consisteix en una posada en comú de les experiències, i el lliurament dels certificats de participació als alumnes. Finalment, la formadora dels tallers, Pau Farràs, i el Servei Lingüístic de la UGT els donaran a conèixer recursos com el programa de voluntariat lingüístic VxL, entre altres, perquè puguin continuar l’aprenentatge de la llengua.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *