Jocs i passatemps en català

Selecció d’activitats i materials d’entreteniment per aprendre i practicar el català

passatemps

“Crosswords” (Jessica Whittle Photography, CC BY-NC-ND 2.0)

Català a l’atac. Sèrie de 45 microespais de divulgació de temes lingüístics.

Cinema en català. Informació actualitzada sobre les novetats cinematogràfiques i les pel·lícules en català que hi ha a la cartellera.

Com en dius? Joc interactiu d’Òmnium elaborat a partir de l’Atles Lingüístic del Domini Català.

Digital dialects. Lèxic i jocs per practicar el català bàsic.

Embarbussaments. Recopilació de més d’un centenar d’embarbussaments en català.

Fils de conversa. Materials virtuals elaborats per la Direcció General de Política Lingüística per promoure la conversa. Estructurats en 10 unitats temàtiques que tracten temes d’actualitat, cadascuna de les quals conté quatre blocs (‘fils’) amb activitats orientades a presentar vocabulari, fomentar la lectura, practicar estructures lingüístiques i comunicatives i, sobretot, facilitar la conversa.

Jeroglífics. Col·lecció de quatre blocs de jeroglífics i propostes per explotar-los didàcticament a l’aula de llengua.

La Punta de la Llengua. Jocs de paraules, enigmes lingüístics i passatemps visuals. Lloc creat per Eloi Isern i Cesc Mayor.

Materials d’entreteniment. Recursos per jugar i practicar el català (jeroglífics, jocs de paraules, passatemps, exercicis, etc.).

Mots encreuats de l’Ara. Mots encreuats del Diari Ara. En línia, nivell avançat.

Mots encreuats d’El Punt Avui. Mots encreuats del diari El Punt Avui. En línia, nivell avançat.

No canviem de llengua… innecessàriament. Gags que reprodueixen amb un to humorístic i divertit algunes situacions quotidianes en què els catalanoparlants canvien sistemàticament de llengua davant d’interlocutors que no són catalanoparlants, però que entenen el català i el volen practicar.

Paraulògic. Joc creat per Rodamots per trobar mots i aprendre’n alguns. S’hi pot jugar des de l’ordinador, tauleta o mòbil.

Passatemps Fabra. Quaderns de passatemps que tenen com a tema la vida i l’obra del Mestre. Editats per la Direcció General de Política Lingüística.

Wordle. Cal endevinar una paraula de cinc lletres en un màxim de sis intents.

Apps de jocs de català


Angry Words (Apalabrados)
. Desafia els teus amics i diverteix-te formant paraules en català i en 11 idiomes més! Juga quan vulguis i contra tots els oponents que vulguis en un joc asincrònic, multiplataforma i multipartida.

Letrix. Aplicació gratuïta de passatemps de lletres i jocs de paraules en català. Combinació de Tetris i Scrabble per a totes les edats, amb opció de multijugador, diverses maneres de joc i dificultat.

Apps de consulta sobre llengua catalana

DIEC2. Aplicació gratuïta per consultar la normativa lèxica de la llengua catalana.

Traductor Softcatalà. Traductor de català, incloent-hi la variant valenciana, basat en el traductor de Softcatalà, amb la tecnologia d’Apertium i ScaleMT. Permet traduir les següents combinacions: castellà-català (general i varietat valenciana), anglès-català, francès-català, portuguès-català.

  • Podeu trobar centenars d’aplicacions en català per a Iphone i Android al Cercapps.

12 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *