Cursos de català per al 2015 adreçats a treballadors

aula

Ens fem ressò de diverses convocatòries de cursos de català de diferents nivells, per a treballadors de la funció pública i de l’ensenyament (i oberts a tothom), i per a advocats.

Cursos per a treballadors de la funció pública i de l’ensenyament públic i privat (oberts a tothom)

La Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya, juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), organitza cursos de català de nivells B, C i D per a treballadors de la funció pública i oberts a tothom.

Es tracta de cursos presencials de 90 hores que es faran a Barcelona i a altres poblacions de Catalunya, de gener a juny de 2015, en horaris de matí, tarda o en dissabtes. El requisit per accedir-hi és tenir el certificat del nivell inferior o haver fet una prova de nivell a www.parla.cat.

Per a més informació i inscripcions, consulteu la pàgina www.forumcatalunya.com, adreceu-vos a les seccions sindicals de la UGT o bé al telèfon 93 307 70 02.

En el cas dels treballadors de l’ensenyament públic i privat, poden inscriure’s als cursos de nivell D mitjançant la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT de Catalunya (FETE-UGT). Cal emplenar aquest formulari.

cursos catala fsp

Cliqueu la imatge per veure el cartell (en pdf) dels cursos de català que organitza la UGT

 

Cursos per a advocats

D’altra banda, en el marc d’un conveni per al foment del català al món judicial, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i el Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC) organitzen cursos de llengua catalana de nivell B, nivell C i de llenguatge jurídic català adreçats a advocats.

Els cursos es basen en un sistema d’autoaprenentatge, en què cada persona inscrita té assignat un tutor que l’acompanya durant tot el curs i li indica cada setmana la unitat que cal treballar i els exercicis que cal fer.

Aquests cursos ofereixen la possibilitat de preparar el certificat de nivell B, C o llenguatge jurídic i accedir a un examen amb certificat oficial del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, equivalent al que expedeix la Direcció General de Política Lingüística.

Per a més informació i inscripcions, consulteu aquesta pàgina del CICAC.

11 comments

 • Estic interessat en realitzar el curs D de Català ja que sóc mestre i m’interessa treure-m’ho

  Gràcies anticipades.

 • Mª Àngels Mora Garcia

  Bona tarda,

  Sóc funcionaria i estic interessada en fer el curs per tal d’obtenir el nivell D de català. Teniu previst fer un nou curs?

  Moltes gràcies

  • Bon dia, M. Àngels. On t’interessaria fer-lo? La FSP-UGT organitza cursos de català de nivell D en algunes ciutats catalanes, però no en totes…

 • interessada en fer nivell suficiència tres de català, visc a Palafrugell.

  Gràcies

 • interessada en fer nivell de suficiència tres de català, visc en Palafrugell.

  Gràcies

 • Hola,
  Estic interessada en fer el curs de català jurídic. Visc a Lleida. Em podrieu informar on fer-lo?

  Gràcies,
  Iolanda

  • Hola, Iolanda. En principi no ens consta que a Lleida hi hagi oferta de cursos de català jurídic, però hem parlat amb el Consorci per a la Normalització de Lleida i ens han informat que si hi ha un grup suficient de persones interessades, podrien organitzar-ne un de cara al mes de gener. El seu telèfon de contacte és el 973 28 26 07, pots parlar-hi perquè t’afegeixin a la llista.

   D’altra banda, el Servei Lingüístic del Consell de l’Advocacia Catalana (http://www.cicac.cat/arees/llengua/) organitza tallers de llenguatge jurídic i cursos de llenguatge administratiu, però cal estar col·legiat (i per ara ens han dit que a Lleida no tenen previst fer cap curs ni taller).

   Finalment, a la nostra web, tens un apartat de recursos de llenguatge jurídic i administratiu (http://catala.ugt.cat/recursos-de-llenguatge-juridic-i-administratiu/) on trobaràs un enllaç a un curs d’autoaprenentatge en línia de llenguatge jurídic. Esperem que la informació et sigui útil!

 • Hola amics

  Teniu alguna oferta formativa nivell D català pel proper any…
  On em podria adreçar

  Gràcies

 • Victoria González

  M’agradaria fer el nivell D de català a Barcelona, actualment tinc el nivell C. He mirat l’oferta i no veig cap curs que comenci en les properes dates. Em podeu informar de la previsió de noves edicions? Sabeu quan començaran?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *