Cursos de català per al 2015 adreçats a treballadors

aula

Ens fem ressò de diverses convocatòries de cursos de català de diferents nivells, per a treballadors de la funció pública i de l’ensenyament (i oberts a tothom), i per a advocats.

Cursos per a treballadors de la funció pública i de l’ensenyament públic i privat (oberts a tothom)

La Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya, juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), organitza cursos de català de nivells B, C i D per a treballadors de la funció pública i oberts a tothom.

Es tracta de cursos presencials de 90 hores que es faran a Barcelona i a altres poblacions de Catalunya, de gener a juny de 2015, en horaris de matí, tarda o en dissabtes. El requisit per accedir-hi és tenir el certificat del nivell inferior o haver fet una prova de nivell a www.parla.cat.

Per a més informació i inscripcions, consulteu la pàgina www.forumcatalunya.com, adreceu-vos a les seccions sindicals de la UGT o bé al telèfon 93 307 70 02.

En el cas dels treballadors de l’ensenyament públic i privat, poden inscriure’s als cursos de nivell D mitjançant la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT de Catalunya (FETE-UGT). Cal emplenar aquest formulari.

cursos catala fsp

Cliqueu la imatge per veure el cartell (en pdf) dels cursos de català que organitza la UGT

 

Cursos per a advocats

D’altra banda, en el marc d’un conveni per al foment del català al món judicial, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i el Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC) organitzen cursos de llengua catalana de nivell B, nivell C i de llenguatge jurídic català adreçats a advocats.

Els cursos es basen en un sistema d’autoaprenentatge, en què cada persona inscrita té assignat un tutor que l’acompanya durant tot el curs i li indica cada setmana la unitat que cal treballar i els exercicis que cal fer.

Aquests cursos ofereixen la possibilitat de preparar el certificat de nivell B, C o llenguatge jurídic i accedir a un examen amb certificat oficial del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, equivalent al que expedeix la Direcció General de Política Lingüística.

Per a més informació i inscripcions, consulteu aquesta pàgina del CICAC.

11 comments

 • Victoria González

  M’agradaria fer el nivell D de català a Barcelona, actualment tinc el nivell C. He mirat l’oferta i no veig cap curs que comenci en les properes dates. Em podeu informar de la previsió de noves edicions? Sabeu quan començaran?

 • Hola amics

  Teniu alguna oferta formativa nivell D català pel proper any…
  On em podria adreçar

  Gràcies

 • Hola,
  Estic interessada en fer el curs de català jurídic. Visc a Lleida. Em podrieu informar on fer-lo?

  Gràcies,
  Iolanda

  • Hola, Iolanda. En principi no ens consta que a Lleida hi hagi oferta de cursos de català jurídic, però hem parlat amb el Consorci per a la Normalització de Lleida i ens han informat que si hi ha un grup suficient de persones interessades, podrien organitzar-ne un de cara al mes de gener. El seu telèfon de contacte és el 973 28 26 07, pots parlar-hi perquè t’afegeixin a la llista.

   D’altra banda, el Servei Lingüístic del Consell de l’Advocacia Catalana (http://www.cicac.cat/arees/llengua/) organitza tallers de llenguatge jurídic i cursos de llenguatge administratiu, però cal estar col·legiat (i per ara ens han dit que a Lleida no tenen previst fer cap curs ni taller).

   Finalment, a la nostra web, tens un apartat de recursos de llenguatge jurídic i administratiu (https://catala.ugt.cat/recursos-de-llenguatge-juridic-i-administratiu/) on trobaràs un enllaç a un curs d’autoaprenentatge en línia de llenguatge jurídic. Esperem que la informació et sigui útil!

 • interessada en fer nivell de suficiència tres de català, visc en Palafrugell.

  Gràcies

 • interessada en fer nivell suficiència tres de català, visc a Palafrugell.

  Gràcies

 • Mª Àngels Mora Garcia

  Bona tarda,

  Sóc funcionaria i estic interessada en fer el curs per tal d’obtenir el nivell D de català. Teniu previst fer un nou curs?

  Moltes gràcies

  • Bon dia, M. Àngels. On t’interessaria fer-lo? La FSP-UGT organitza cursos de català de nivell D en algunes ciutats catalanes, però no en totes…

 • Estic interessat en realitzar el curs D de Català ja que sóc mestre i m’interessa treure-m’ho

  Gràcies anticipades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *