Glossari bàsic de prevenció de riscos laborals

Portada Glossari PRL

Per donar suport a la tasca sindical dels delegats i delegades de prevenció, l’Oficina Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals de la UGT de Catalunya (OTPRL) ha editat el Glossari bàsic de prevenció de riscos laborals per als delegats i les delegades de prevenció, elaborat amb la col·laboració del Servei Lingüístic de la UGT i el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. El glossari recull els conceptes clau en matèria de prevenció de riscos laborals, i alhora és un instrument de difusió de la cultura preventiva i de la terminologia que es fa servir en aquest àmbit. S’hi descriuen els serveis que presta l’OTPRL, oberts a tothom, i disposa d’una pàgina personalitzable per enfocar millor l’acció de cada delegat o delegada al seu centre de treball.

Els delegats i les delegades de prevenció representen els treballadors i les treballadores a les empreses, s’ocupen específicament de la defensa de la salut laboral en els centres de treball. La UGT de Catalunya disposa de l’Oficina Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals que promou la millora de les condicions de seguretat i salut a la feina, i s’ocupa de prestar-los tot el suport necessari perquè puguin dur a terme les seves funcions mitjançant l’assessorament personalitzat, tant presencial com en línia, i els facilita eines com aquest Glossari, diferents publicacions i tríptics, la revista trimestral Sense Risc, actes divulgatius, l’acompanyament tècnic a les reunions de comitès de seguretat i salut, etc.

També disposen d’aquest dossier de documents i formularis bàsics de prevenció, els 10 models més importants per a tota persona que exerceixi tasques de vigilància de la salut a la feina, descarregables també a l’apartat Treballa en català > Models de documents d’aquest blog.

La publicació del glossari es fa coincidint amb la celebració dels actes i jornades amb motiu del Dia Mundial de la Salut i la Seguretat en el Treball, el 28 d’abril. L’opuscle es pot descarregar clicant aquí.

Més informació: “Recursos sobre prevenció de riscos laborals”.

One comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *