Els principals termes de les mútues, en un glossari

Clica la imatge per veure i descarregar-te el glossari (PDF)

L’Oficina Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals de la UGT de Catalunya (OTPRL) ha editat el Glossari bàsic de mútues, per donar a conèixer entre els delegats i delegades sindicals la terminologia especialitzada relacionada amb la gestió sanitària i administrativa de les prestacions econòmiques per incapacitat laboral.

En el glossari s’hi recullen termes com ara pagament delegat, accident en missió, incapacitat temporal per contingència comuna, malaltia intercurrent o barem, amb les fonts de referència documentals i legals corresponents i enllaços a altres materials per aprofundir en els conceptes.

També s’hi descriuen els serveis que presta l’OTPRL, oberts a tothom, i disposa d’una pàgina personalitzable per enfocar millor l’acció de cada delegat o delegada en el seu centre de treball.

Els delegats i les delegades de prevenció s’ocupen específicament de la defensa de la salut laboral en els centres de treball. La UGT de Catalunya disposa de l’OTPRL, que promou la millora de les condicions de seguretat i salut a la feina, i s’ocupa de prestar-los tot el suport necessari perquè puguin dur a terme les seves funcions mitjançant l’assessorament personalitzat, tant presencial com en línia. Entre altres materials, els facilita eines com aquest Glossari, publicacions i tríptics, la revista trimestral Sense Risc, actes divulgatius, l’acompanyament tècnic a les reunions de comitès de seguretat i salut, etc.

En matèria de prevenció de riscos laborals, en aquest blog també es pot consultar i descarregar el Glossari de prevenció de riscos laborals i el dossier de documents i formularis bàsics de prevenció, els 10 models més importants per exercir les tasques de vigilància de la salut a la feina. Tots aquests materials s’han fet amb la col·laboració del Servei Lingüístic de la UGT de Catalunya i el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *