Compendium.cat aplega més de 800 recursos de llenguatge jurídic català

Captura2

Des de principis d’any es pot consultar el Compendium.cat, un portal de llenguatge jurídic català que aplega més de 800 recursos lingüístics adreçats als professionals del dret i de la llengua, així com al personal d’administracions públiques i privades que hagin de redactar documents.

Impulsat pel Consell de l’Advocacia Catalana, Compendium.cat incorpora des d’avui diferents recursos aportats per la UGT de Catalunya i que poden descarregar lliurement per tothom que necessiti fer-ne ús.

La documentació facilitada, actualitzada i revisada pel Gabinet Jurídic i Servei Lingüístic del sindicat, es pot consultar en els enllaços següents:

La col·laboració de la UGT de Catalunya amb el portal continuarà l’any vinent amb l’aportació, entre altres recursos, de models de documents sindicals (comunicats, convocatòries d’assemblees, etc.) i models de documents sobre prevenció de riscos laborals.

Aquesta iniciativa té com a finalitat sumar esforços, recursos i sinergies de diferents entitats rellevants en l’àmbit jurídic, lingüístic i acadèmic per impulsar conjuntament el desenvolupament del portal Compendium.cat. L’eina permet fomentar l’ús i la qualitat del llenguatge jurídic català, contribuir a pal·liar els problemes que té el panorama documental d’aquest llenguatge i visibilitzar molts dels recursos que actualment es troben dispersos en diferents webs institucionals. Es tracta d’un projecte obert al qual és previst que s’hi segueixin adherint altres institucions sensibles i compromeses amb l’impuls del català en l’àmbit del dret.

El portal Compendium.cat és conceptualment un motor de cerca que també permet consultar manuals de redacció jurídica, apunts lingüístics sobre terminologia jurídica, diccionaris jurídics i manuals didàctics. El portal també inclou formularis judicials de diverses jurisdiccions, formularis per a l’arbitratge i mediació, societaris, escrits de tràmit i altres models de documents que s’hi van incorporant de forma progressiva.

A banda del Consell de l’Advocacia Catalana i de la UGT de Catalunya, la resta de les entitats i organitzacions que hi participen són els Departaments de Cultura i Justícia de la Generalitat de Catalunya, el Consell General d’Andorra, el Govern de les Illes Balears, el Consell de Garanties Estatutàries, la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, el Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT), la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Barcelona, la Universitat d’Andorra, la Universitat de les Illes Balears, la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, el Col·legi d’Advocats d’Andorra, el Col·legi d’Advocats de Sueca, el Col·legi d’Advocats de les Illes Balears, el Col·legi Notarial de Catalunya, el Deganat dels Registradors de Catalunya, el Consell de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, el Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya, el Consolat de Mar de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Mútua de Previsió Social per a advocats Alter Mútua, l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, el Tribunal Arbitral de Catalunya (TAB) i la Societat Catalana d’Advocats de Família (SCAF).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *