L’exposició “Parlar és a les teves mans. Llengua de signes catalana” arriba a Tarragona

Tipografia de la llengua de signes catalana (font: IEC)


Tothom qui vulgui conèixer la llengua pròpia de les persones sordes i sordcegues signants ara en té l’oportunitat amb l’exposició “Parlar és a les teves mans. Llengua de signes catalana”, produïda per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Des del 5 d’octubre fins al 15 de desembre es podrà visitar a l’antiga presó de Tarragona i actual seu del Departament de Justícia (av. de la República Argentina, 2).

L’exposició s’inaugurarà el dijous 5 d’octubre a les 19 h i comptarà amb la participació d’Àngel Xifré, delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, i Joan Llort, secretari general d’UGT a les comarques de Tarragona.

En el transcurs de l’acte, l’estudiós de la història de la llengua de signes Xavier Moral pronunciarà la conferència “La llengua de signes catalana. Una llengua gestual a la cerca del seu propi espai”, i a continuació farà una visita guiada a l’exposició.

L’horari de visita lliure és en dies laborables, de 9 a 14 hores. També es poden sol·licitar visites guiades mitjançant un formulari: tant per a col·lectius o grups de persones, en aquest enllaç (formulari) com per als centres educatius (formulari per a centres educatius).

La LSC és una de les llengües oficials a Catalunya, al costat del català i l’occità. L’any 2010 es va aprovar la Llei que la regula i li dona així un reconeixement legislatiu.

Per a més detalls sobre l’exposició, podeu descarregar-vos més aquest fullet. També trobareu informació exhaustiva sobre la llengua de signes catalana aquí.

La UGT Comarques de Tarragona promou la LSC

 

La UGT Comarques de Tarragona contribueix a promoure el coneixement i l’ús de la llengua de signes catalana (LSC) mitjançant activitats com ara, per exemple, les que es van organitzar l’any passat en el marc dels actes del Ple pel Català al Camp de Tarragona el Dia Internacional de la Llengua Materna, o els cursos de diferents nivells de llengua de signes catalana (Inicial, Millora del coneixement de LSC i Gramàtica) que organitza a través de l’Institut per al Desenvolupament de la Formació i l’Ocupació (IDFO), en diverses localitats catalanes, tots ells subvencionats al 100%.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *