Frases fetes del món per escoltar i mirar

La llengua de signes catalana s’incorpora a la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna

cartell_2022El Ple pel Català al Camp de Tarragona, format per diferents organismes, entitats i organitzacions, entre les quals la UGT, celebra el dilluns 21 de febrer el Dia Internacional de la Llengua Materna amb un acte presencial i en línia en què per primera vegada la llengua de signes catalana pren un protagonisme especial. A les sis de la tarda s’aplegaran, a la sala d’actes dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona, alumnes del Centre de Formació d’Adults Tarragona, dels centres de normalització lingüística de Tarragona i de l’Àrea de Reus, de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona i del Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili.

El tema al voltant del qual girarà l’activitat d’enguany és la traducció de frases fetes. Alumnes de català amb diferents llengües d’origen (amazic, anglès, àrab, francès, gallec, gal·lès, romanès, polonès i wòlof) han triat una frase feta en la seva llengua, que compartiran amb les persones assistents a l’acte. En un entorn lúdic, es convidarà el públic a endevinar-ne el significat, i després els alumnes l’explicaran i donaran una frase feta amb un sentit equivalent en català.

La llengua de signes també serà protagonista de l’acte d’enguany, no només perquè l’acte serà accessible en llengua de signes catalana, sinó també perquè es comptarà amb la intervenció d’una persona signant i amb la del grup musical tarragoní Roba Estesa, que explicaran la seva experiència amb aquesta llengua. Es tancarà l’acte amb el vídeo d’una cançó de Roba Estesa, interpretada també en llengua de signes.

L’acte serà retransmès en directe per Youtube: https://youtu.be/mTCKC5omAOU

En aquest enllaç podeu descarregar-vos el cartell de l’acte.

Font: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i elaboració pròpia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *