Especial educació a l’últim número de ‘Les Notícies de llengua i treball’

portadalnllt-43Ja ha sortit d’impremta l’últim número de la revista semestral Les Notícies de llengua i treball (núm. 43, d’octubre), que dedica bona part de les seves pàgines a l’educació. La publicació, editada per l’Àrea de Cultura de la UGT de Catalunya, inclou una entrevista de Laura de Andrés a l’escriptora i activista destacada per la seva lluita contra l’assetjament escolar, Lolita Bosch; un article de Toni Campaña i Pilar Gorina sobre l’escola del segle XXI; Jesús Martín i Javier Giménez, del sector d’Ensenyament de la UGT de Catalunya, publiquen els articles “Jornada flexible”, el primer, i “Monsieur Bigatà” i “El mestre que va prometre el mar”, el segon; Ana Romero parla de l’ensenyament de la llengua estrangera; Paquita Sanvicén escriu sobre l’analfabetisme, encara present a casa nostra; s’hi inclou també un article de M. Assumpta Baig sobre l’educació dels infants més petits, i tanca el dossier d’Educació l’article escrit a quatre mans “La família i el sistema educatiu”, per M. Comas S. Escapa, C. Abellán i A. Alcantud.

La secció de Societat conté, entre altres, articles sobre el fenomen del córrer, a càrrec de Miquel Pucurull i d’Abel Garcia, un text de Luis Ezquerra, del Gabinet Jurídic de la UGT, sobre les empreses multiserveis com a instrument per abaratir els costos laborals; i Daniel García, de l’Àrea d’Internacional del sindicat, analitza i denuncia l’opacitat del TTIP (tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units).

L’apartat de Llengua inclou l’article “Els refranys més usuals de la llengua catalana”,  de J. Fontana, J. E. Gargallo, V. Pàmies i X. Ugarte, la secció habitual del Termcat, Pluja de Mots, sobre la terminologia de les curses populars; i Marc Biosca, de la Plataforma per la Llengua, explica la formació en gestió lingüística que ofereix aquesta ONG del català a empreses, entitats i administracions.

Pel que fa als apartats de Cultura i d’Història, s’hi recullen articles sobre els quaranta anys del Teatre Lliure; l’exposició “Contes infantils de la guerra” i l’Olimpíada Popular de Barcelona, per Rosa M. Puig-Serra, de l’Àrea de Cultura de la UGT de Catalunya. L’Infocultures inclou un article d’Esteve Betrià sobre l’editorial independent Lapislàtzuli, a més de les ressenyes d’obres de poesia, narrativa i novel·la negra i novel·la històrica, entre altres.

La revista té un tiratge de 3.900 exemplars i la versió en PDF es pot descarregar des d’aquest enllaç.

 


Si voleu subscriure-us a la revista en paper i rebre-la al vostre domicili o lloc de treball, feu arribar les vostres dades a cultura@catalunya.ugt.org. Podeu consultar-ne els números anteriors aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *