Somescola convoca una concentració dilluns per respondre als atacs judicials a la immersió

AAFF CARTELL SOM ESCOLA

La coordinadora d’entitats cíviques i educatives Somescola.cat ha fet avui una crida a la ciutadania per sumar-se a una mobilització unitària que vol reflectir el consens social. En una roda de premsa celebrada a la seu d’Òmnium, Somescola ha defensat el model vigent d’escola catalana en llengua i continguts, i ha rebutjat la judicialització dels usos lingüístics a partir de l’acció individual d’unes famílies.

Somescola ha demanat a la Generalitat que continuï blindant el model d’immersió lingüística, d’acord amb l’aplicació de la normativa vigent, rebutjant frontalment una sentència que vol introduir el castellà com a llengua vehicular.

La coordinadora també ha volgut expressar el seu suport a les institucions catalanes i al conjunt de la comunitat educativa del país. Ha destacat que posa tots els seus recursos a disposició dels directors dels centres afectats per la sentència del TSJC, i ha encoratjat els consells escolars a sumar-se al clam per defensar una escola catalana de llengua i continguts. Més d’un miler de consells escolars estan adherits al lema de Somescola.cat, “Per un país de tots, l’escola en català”.

La concentració s’ha convocat per dilluns 10 de febrer, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a les 18.30 h al passeig Lluís Companys, 14, de Barcelona, per respondre als atacs judicials i defensar el model d’immersió lingüística.

 

Cartell de la convocatòria (img)

Manifest (PDF)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *