Somescola convoca una cercavila multitudinària el 14 de juny

Amb el lema ‘Per un país de tots, decidim escola catalana’, Somescola.cat convoca una cercavila multitudinària per l’escola catalana el pròxim 14 de juny a a les sis de la tarda a la Gran Via amb el passeig de Sant Joan, a Barcelona. Es tracta d’una mobilització que vol aplegar milers de persones de la comunitat educativa i de la resta de la societat civil per convertir-se en un clam històric en defensa de l’escola catalana i del dret a decidir el propi model educatiu coincidint amb el final de curs 2013-2014.

La rua transcorrerà de forma festiva i reivindicativa alhora, amb la participació de grups de cultura popular, bandes de música i companyies de teatre de carrer. També es vol implicar activament les escoles i les entitats d’educació en el lleure mitjançant un projecte pedagògic: que els infants i joves aprenguin a fer-se el seu capgròs per poder-lo estrenar durant la cercavila.

Amb aquesta cercavila, la coordinadora vol ratificar la unitat cívica al voltant de l’escola catalana i mostrar el rebuig social a la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules, tant a la LOMQE com a la recent sentència del TSJC.

Diferents personalitats públiques han protagonitzat vídeos de suport a la mobilització del 14 de juny, entre les quals hi ha els escriptors Josep M. Espinàs, Jaume Cabré, Vicenç Pagès, Gemma Pasqual i Joan Carreras, el vicepresident de l’IEC, Isidor Marí, l’esportista Enric Massip, els actors Quim Masferrer, Sílvia Bel i Igor Szpakowski, l’alpinista Araceli Segarra, el músic Ramon Gener, la presentadora Txe Arana, la cantant Núria Feliu, la presidenta d’Òmnium,  Muriel Casals, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i els secretaris generals de CCOO i de la UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep M. Àlvarez.

 

Capgrossos i samarretes

Per fer difusió i finançar la mobilització del 14 de juny i les activitats de Somescola es pot adquirir un lot amb una samarreta verda (vegeu-ne les diferents talles), un adhesiu, un joc de Màrius Serra sobre l’escola catalana i unes instruccions per fer un capgròs, que serà un dels símbols de la cercavila.

lot_somescola

Lot Somescola: samarreta amb la il·lustració de Joan Turu, instruccions per fer un capgròs, adhesiu i passatemps d’en Màrius Serra.

 

talles samarretes

On puc aconseguir la samarreta?

Podeu demanar-ne a serveilinguistic@catalunya.ugt.org, i us informarem de la disponibilitat de talles i els horaris per passar a recollir-la a la seu de la UGT de Catalunya (Rambla del Raval, 29-35, Barcelona). També les podeu aconseguir a la botiga en línia de Somescola.

 

Cartell de la mobilització

Descarregueu-vos el cartell de la mobilització per penjar-lo en algun lloc ben visible per fer-ne difusió.
cartell_somescola_14j_autor_joan_turu

Notícies relacionades

Trobareu tota la informació actualitzada a  www.somescola.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *