Rebutgem les sentències del Tribunal Suprem que prohibeixen l’ús del català

 

valencià

La UGT de Catalunya expressa el seu rebuig a les resolucions del Tribunal Suprem espanyol (núm. 704/2020 i 634/2020) donades a conèixer ahir, i les considera un greu retrocés cap a l’Espanya monolingüe més obscura de l’època franquista. Aquestes decisions denoten el profund desconeixement i l’absoluta falta de respecte que té aquesta institució judicial per les llengües presents a l’Estat espanyol, i representen una clara ingerència als usos lingüístics de les administracions públiques dels territoris amb llengua pròpia i dels seus treballadors i treballadores.

Amb aquestes sentències, el TS anul·la l’ús preferent del valencià en l’àmbit administratiu del País Valencià, i obliga Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià a comunicar-se institucionalment entre elles únicament en castellà.

Aprofitem aquesta avinentesa per recordar al Tribunal Suprem que el valencià, tal com recull el diccionari normatiu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ‘és una llengua romànica parlada a la Comunitat Valenciana, així com a Catalunya, les Illes Balears, el departament francès dels Pirineus Orientals, el Principat d’Andorra, la franja oriental d’Aragó i la ciutat sarda de l’Alguer, llocs on rep el nom de català.’

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *