Rebuig a la resolució del TSJC sobre el castellà a l’escola

somescolajpg2Nota de premsa de la UGT de Catalunya

LA UGT DE CATALUNYA REBUTJA LA RESOLUCIÓ DEL TSJC I DEFENSA EL MODEL D’ESCOLA CATALANA

Demanem a la Generalitat que no apliqui cap sentència que entri en contradicció amb les lleis aprovades al Parlament

La UGT de Catalunya rebutja la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga les escoles a oferir un mínim d’un 25% d’horari lectiu en castellà a les aules amb alumnes que ho demanin. Aquesta decisió va en direcció contrària al model lingüístic escolar que hem tingut durant més de trenta anys, que en bona part ha garantit, des del consens social i educatiu, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats a Catalunya.

La decisió del TSJC representa un viratge més en les polítiques de recentralització del Govern espanyol i la via judicial del Partit Popular per intensificar l’ofensiva contra la llengua catalana i la immersió lingüística. Denunciem una vegada més la judicialització de l’ensenyament català en moments en què el món educatiu necessita més que mai recursos per a la millora de la qualitat i l’eficàcia de l’ensenyament.

La UGT de Catalunya fa una crida social a defensar el model d’immersió lingüística i  demana al Govern de la Generalitat que continuï blindant el model d’escola catalana en llengua i continguts i que no apliqui cap sentència que entri en contradicció amb les lleis aprovades al Parlament de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *