Oberta la inscripció per obtenir els certificats que acrediten els coneixements de català

cfamariarubies

El 14 de febrer s’obre la inscripció per participar a les proves per obtenir els certificats de llengua catalana que convoca anualment la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. El termini de presentació de sol·licituds està obert des del 14 de febrer fins al 5 de març. S’hi poden presentar totes les persones que tinguin 16 anys o més en la data de la prova.

Tota la informació sobre la convocatòria: requisits, calendari d’inscripcions, estructura i descripció de les proves, etc., es pot consultar a www.gencat.cat/llengua/certificats.

Els certificats que es convoquen són els següents:

  • Certificat de nivell bàsic de català (A2)
  • Certificat de nivell elemental de català (B1)
  • Certificat de nivell intermedi de català (B2)
  • Certificat de nivell suficiència de català (C1)
  • Certificat de nivell superior de català (C2)

 

L’escola d’adults Maria Rúbies ofereix suport per a la preparació dels exàmens per obtenir alguns d’aquests certificats.

Les sol·licituds d’inscripció s’han de presentar per mitjà de l’Oficina Virtual de Tràmits o bé presencialment a través de les oficines. La llista provisional d’admesos i exclosos es publicarà el 17 de març.

En aquest enllaç podeu consultar exemples de les diverses proves.
Els certificats de català acrediten els coneixements i les competències lingüístiques, tenen un caràcter oficial, reconeixement internacional i validesa indefinida. Són títols valorats tant en l’àmbit acadèmic com en el laboral (a les administracions, les empreses i les institucions) i s’elaboren i es gestionen d’acord amb els criteris de l’Associació Europea d’Avaluadors de Llengua (ALTE), fet que assegura la qualitat i fiabilitat de tot el procés.

Els certificats de català juntament amb els cursos que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, que abasten tots els nivells, i els que convoquen altres entitats i institucions són instruments clau per estendre i acreditar el coneixement de la llengua a la població adulta de Catalunya i han estat un dels factors que han afavorit que en els darrers anys que al voltant de 7 milions de persones (el 95,7 % de la població de Catalunya) entengui el català, la xifra més alta de la història.

Convocatòria al DOGC
Certificats al web Llengua catalana

Font: DGPL

2 comments

  • ana arjona cabrera

    Quisiera obtener el nivel D de catalán el teléfono es el 637291947 gracias

    • Hola Ana, precisament demà la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat obre el termini per presentar la sol·licitud per a les proves de diferents nivells, entre els quals hi ha el nivell D, que des de fa un mes ha passat a denominar-se certificat de nivell superior C2. La sol·licitud d’inscripció es pot presentar per mitjà de l’Oficina Virtual de Tràmits o bé presencialment a través de les oficines. T’hem enviat un correu amb aquesta informació. Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *