Noves eines de català per als serveis jurídics de la UGT

20150116_112104

Acte de presentació dels recursos de català jurídic als lletrats i professionals del Gabinet Jurídic, la setmana passada.

Els professionals del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya disposen de noves eines lingüístiques per treballar en català. En el marc de les accions d’impuls de la llengua catalana en l’àmbit sociolaboral, el Gabinet i el Servei Lingüístic del sindicat han elaborat diferents models de formularis i documents d’ús freqüent perquè els advocats i personal administratiu disposin de textos en català de bona qualitat lingüística per fer servir en la seva tasca diària.

El material, juntament amb eines per a la traducció, correcció i consulta de dubtes lingüístics, es va presentar la setmana passada als advocats i personal del Gabinet Jurídic.

El Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya presta serveis jurídics a treballadors en temes laborals i de seguretat social, a més de l’àmbit civil, familiar, successions, immobiliari, penal, administratiu, fiscal i mercantil. El Gabinet té la seu central a la Rambla de Santa Mònica de Barcelona, i també ofereix atenció jurídica en vint-i-quatre punts del territori català.

L’any 2013 els serveis jurídics de la UGT de Catalunya van defensar un total de 6.264 expedients, el 82% dels quals va guanyar.

En aquest apartat podeu consultar una tria de recursos de llenguatge jurídic i administratiu, que inclou un recull de 21 models de documents usats freqüentment per els advocats, elaborat pel Servei Lingüístic i el Gabinet Jurídic del sindicat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *