Neix XarxaMOOC, un curs en línia i gratuït per a l’aprenentatge de la llengua i la cultura catalana

Des de principis de desembre la Xarxa Vives d’universitats organitza, sota la coordinació de la Universitat d’Alacant (UA), XarxaMOOC, un curs massiu, obert, en línia i gratuït per a l’aprenentatge de la llengua i la cultura catalana. Sota el el subtítol «Introducció al llenguatge d’especialitat en les universitats de llengua catalana. Eines digitals per als futurs estudiants de la Xarxa Vives», el curs es dirigeix tant a l’alumnat com a professionals i a qualsevol persona interessada en la comunicació científica en català. Es tracta del primer curs MOOC en català de llenguatge especialitzat.

MOOC és un acrònim en anglès que vol dir “curs en línia obert i massiu”. Es tracta d’una modalitat d’ensenyament a distància consistent en una formació oberta, que permet la participació d’un elevat nombre d’alumnes, en la qual s’utilitzen continguts educatius lliures.

Segons els seus responsables, encara que la XarxaMOOC és una eina adreçada en primer terme al públic preuniversitari i de primers cursos de grau de les universitats de la Xarxa Vives, «també està pensada per al futur alumnat de la Xarxa i als estudiants Erasmus que vindran a estudiar als territoris de parla catalana, així com a l’alumnat dels lectorats estrangers i dels cursos de català de les universitats de fora del domini lingüístic amb docència de català». El curs, a més, és completament obert i això permet que s’hi pugui inscriure qualsevol professional relacionat amb els àmbits del curs, com també qualsevol persona interessada.

La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el TERMCAT, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València, la Universitat L’Orientale de Nàpols, la Federació Escola Valenciana, Softcatalà, Un Entre Tants i El Tempir, entre altres.

Aquí podeu veure’n un vídeo de presentació i inscriure-us al curs.

Informació extreta de la Xarxa Vives (llegiu la notícia sencera aquí)

2 comments

 • HOLA..
  quiero hacer un curso de catalan nivel basico.
  saludos

  • Hola. Per apuntar-te a un curs de català de nivell bàsic tens diverses opcions en funció del lloc on visquis.
   A Barcelona, a la seu de la UGT del Raval (situada a la Rambla del Raval, 29-35) tenim l’escola d’adults Maria Rúbies. A la seva web hi trobaràs informació sobre els cursos, o bé trucant al telèfon 93 310 30 94. Web: http://www.xtec.cat/cfamariarubies/

   El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix cursos a tot el territori català. Aquí tens un cercador de cursos per nivells i per comarques: http://www.cpnl.cat/cursos-catala/cercador-cursos/

   Esperem que la informació et sigui útil!

   Servei Lingüístic UGT de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *