Manual per aprendre l’aranès des del català

Aprenem aranèsLa Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya ha publicat el manual Aprenem aranès des del català per facilitar als catalanoparlants l’aprenentatge de l’aranès, la variant d’una gran llengua històrica parlada a tot l’Espai Occità. Com a part del dialecte gascó, presenta unes característiques lingüístiques molt rellevants. L’obra ofereix un primer contacte amb l’aranès, en un nivell bàsic, per començar a aprendre’l i també practicar-lo. Amb aquest propòsit, incorpora enregistraments d’àudio per escoltar les frases de nivell bàsic per familiaritzar-se amb la fonètica. Els arxius es poden descarregar des del web: llengua.gencat.cat/aprenem-aranes.

La publicació s’inscriu en el programa d’actuacions “Occità, aranès a l’Aran” que Política Lingüística impulsa per promoure el coneixement de l’aranès al conjunt del territori català.

Aprenem aranès des del català és l’onzè dels volums de la col·lecció Aprenem català des de… per aprendre la llengua a partir d’altres llengües: l’espanyol, l’anglès, el francès, el xinès, l’àrab, el romanès, l’amazic, l’urdú, el rus i el panjabi.

Per saber més coses de la llengua aranesa us recomanem l’article de Xavier Moral Ajado “L’aranès, l’occità de Catalunya”, publicat a Les Notícies de llengua i treball, núm. 49.

(Font: Direcció General de Política Lingüística)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *