Llança’t a parlar català amb l'”Enraonem de Sindicat”

captura logoLa UGT de Catalunya posa en marxa aquesta setmana l’Enraonem de Sindicat, una activitat per facilitar la pràctica del català i agafar fluïdesa a través de la conversa. S’adreça a persones vinculades al sindicat (afiliades o representants), i s’estructura al voltant de les temàtiques d’actualitat que es proposen cada mes i de les diferents activitats reivindicatives, socials, culturals o solidàries que organitza la mateixa UGT o bé els seus organismes, com són l’entitat juvenil Avalot, l’Associació d’Ajuda Mútua a l’Immigrant de Catalunya, la fundació Sindicalistes Solidaris, el Gabinet Jurídic o CTAC-Autònoms.

L’Enraonem de Sindicat (Eds) vol ser una activitat que ajudi a superar la barrera de parlar l’idioma a les persones que, tot i que tenen coneixements de català, se senten insegures a l’hora de parlar-lo. L’Eds ofereix la possibilitat de participar en converses disteses a partir de temàtiques i activitats motivadores i en espais on no es demana un ús de la llengua altament formal i en què el més important no és el grau de correcció lingüística de qui hi participa, sinó un entorn de confiança per a la pràctica del català. D’altra banda, el Servei Lingüístic, impulsor del programa, disposa d’una bossa de “xerraires” per facilitar la formació dels grups o parelles de conversa.

Temes i activitats de març

Els primers dos temes proposats per a les converses d’aquest mes de març són la reforma laboral i la igualtat de gènere. Pel que fa a les activitats, les recomanacions són l’exposició sobre la figura de Victòria Pujolar Amat, que s’inaugura dijous 3 de març a la seu històrica de la UGT amb motiu del centenari del seu naixement, i els actes del Dia Internacional de les Dones que tindran lloc el 8 de març en diferents seus del sindicat.

Aquesta és una de les iniciatives que enguany durà a terme la UGT de Catalunya per fomentar l’ús social de la llengua, tal com estableixen els seus estatuts fundacionals. El sindicat és una de les organitzacions convidades a participar en l’elaboració de les bases del futur Pacte Nacional per la Llengua i també forma part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana.

En aquest apartat del blog s’hi pot trobar tota la informació sobre l'”Enraonem de Sindicat” i el full informatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *