La UGT del Baix Llobregat acull l’exposició “En català, també és de llei”

El català també és de llei_UGT Baix Ll_0

La UGT del Baix Llobregat s’adhereix a la campanya “En català, també és de llei”, per impulsar l’ús de la llengua catalana en un àmbit on és anormalment deficitari, el de la justícia. Per això, a la seu principal del sindicat a Cornellà del Llobregat es pot visitar durant aquest octubre una exposició que ja havia acollit la seu de la UGT de Catalunya a la rambla de Santa Mònica, per informar i sensibilitzar la ciutadania de l’ús del català a tots els àmbits jurídics de la nostra societat.

Tot i la tasca duta a terme des de fa molts anys per normalitzar-ne l’ús, actualment el nombre de sentències en llengua catalana no arriba a 8 de cada 100, i ha baixat 0,5 punts respecte a l’any anterior.

Segons dades del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, la presència del català en les sentències a Catalunya va passar del 8,2 del 2017 al 7,7% el 2018. Actualment, les àrees on el català és més present en les sentències són Girona (amb un 14,4%) i Lleida (amb un 11%). A continuació, segueix la Ciutat de la Justícia i tota la demarcació de Barcelona comarques, amb un 7,4% i 6,8% respectivament. Tarragona, amb un 4%, i Terres de l’Ebre, amb un 1,9%, són els llocs on l’ús del català en la documentació judicial és més testimonial.En català_imatge

La situació de desigualtat en l’ús de català en el món del dret, que no es correspon amb la realitat sociolingüística de Catalunya, fa necessàries mesures de sensibilització com aquesta perquè esdevingui una llengua d’ús amb plena normalitat.

L’exposició “En català, també és de llei”, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, es pot visitar al vestíbul de la UGT a Cornellà del Llobregat, al costat del seu gabinet jurídic, al carrer Revolt Negre 12, durant tot el mes d’octubre, de dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 16 a 19 hores.

Enllaços d’interès

Campanya “En català, també és de llei”

Optimot/Dret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *