La seu de l’Avalot, nou punt de trobada VxL a Barcelona

L’Union bar, situat a la seu de l’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, és un nou punt de trobada per a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL). A partir d’ara els participants d’aquest programa tenen a la seva disposició, al Raval barceloní, aquest espai per trobar-se i parlar en català.

L’Union bar està ubicat a la plaça de Vázquez Montalbán, núm. 4, de Ciutat Vella, i és un centre sociocultural que acull cafès-tertúlia, debats, concerts solidaris, trobades, projeccions i activitats reivindicatives relacionades amb el món dels joves i el treball.

L’horari en què les parelles lingüístiques poden utilitzar l’espai és de dilluns a dijous, de 10 del matí a 14 del migdia, i de 16 a 18 de la tarda, i els divendres de 10 a 14 hores.

En aquest enllaç trobareu tota la informació sobre aquest nou punt.

El Voluntariat per la llengua 

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d’Internet, a través de plataformes de videoconferència).

Tant si vols participar al programa com a voluntari o vols fer-ho com a aprenent, tant si tries la modalitat presencial com la virtual, has de ser major d’edat, has de disposar d’un mínim d’una hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de parlar.

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 110.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

Si vols més informació sobre el programa i formar-ne part, visita la web del Voluntariat per la llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *