Karaoke en català i altres recursos

micro_lletres_2Si us agrada cantar a la dutxa, imitar els vostres cantants preferits en veu alta o, simplement, jugar a cantar els temes d’èxit del pop-rock català, no us perdeu les següents propostes disponibles des de fa poc temps a la xarxa.

Agafa el micro.cat, impulsada pel Departament de Cultura, és una web que recull vint videoclips inèdits produïts pel grup Enderrock. Cada vídeo recrea la música original amb la lletra subtitulada d’un tema d’èxit; les cançons disponibles són “Corro sota la pluja” d’Anna Roig i l’Ombre de ton Chien, “Vull estar amb tu” d’Els Catarres, “Corren” de Gossos, “Festa Major” de La Trinca, “Llença’t” de Lax’n’Busto, “Al mar” de Manel, “No tinc temps” de Mazoni, “Qui n’ha begut” de Mishima, “La Rambla” de Quimi Portet, “L’Empordà” de Sopa de Cabra, “Temps o rellotge” de Sanjosex, “Quan tot s’enlaira” de Txarango,  “Wa Yeah!” d’Antònia Font, “Jean-Luc” d’Els Amics de les Arts, “Bon dia” d’Els Pets, “Si véns” de Ja T’Ho Diré, “País petit” de Lluís Llach, “La flama” d’Obrint Pas, “Boig per tu” de Sau i “Qualsevol nit pot sortir el sol” de Sisa.

En aquesta línia, però de forma una mica més casolana, a Vimeo hi ha aquesta pàgina d’en Xevi, amb setanta-quatre -fins ara- vídeos de temes musicals famosos tant d’autors catalans com estrangers, des de Coldplay fins a Lluís Llach, passant per Duble Buble, Abba i els Beatles.

En el camp educatiu, una altra iniciativa que destaquem és el fil musical de l’Escola Joan Bruguera, de Girona, on s’han proposat substituir el so insolent de la sirena que marca les entrades i sortides de classe per música. Les cançons, que van penjant setmanalment a la pàgina, les trien de forma acurada, tenint en compte el valor pedagògic que ha de tenir la música a l’escola, les lletres, que poden ajudar a reforçar la cohesió social, i els valors que transmeten, que les famílies també treballen a casa. La web també recull molts enllaços interessants relacionats amb la música en català.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *