Igualtat, també en el llenguatge

Primera portadaJa es pot consultar la nova publicació Igualtat, també en el llenguatge. Guia de la UGT de Catalunya per a l’ús d’un llenguatge inclusiu i no sexista, una eina de suport a delegades i delegats del sindicat per promoure la igualtat i la inclusió en el llenguatge, la comunicació oral i gràfica.

La guia proposa estructures i terminologia inclusiva, així com diferents estratègies lingüístiques segons els públics a qui convingui adreçar-se, sigui mitjançant textos escrits, oralment o a través de material audiovisual i per xarxes socials.

Es tracta d’un manual que parteix de la base que les persones que l’han d’emprar s’han d’adreçar diàriament a col·lectius de treballadors i treballadores de sectors i empreses de diferents rams, tenint en compte la diversitat inherent a la societat actual. Conté un breu test autoavaluatiu sobre l’ús de comunicació inclusiva.

L’elaboració dels continguts de la guia ha anat a càrrec d’Almena Cooperativa Feminista, a partir d’una metodologia participativa mitjançant enquestes i grups focals formats per delegades i delegats de la UGT en empreses de diferents territoris i sectors —públics i privats— i la Xarxa d’Agents Sindicals per la Igualtat de la UGT de Catalunya.

La guia, que ha rebut el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat, actualitza i complementa altres materials de referència sobre igualtat i no-discriminació editats pel Servei Lingüístic del sindicat en col·laboració amb la Secretaria d’Igualtat i Formació de la UGT de Catalunya, com el Glossari bàsic de termes LGTBIQ o l’opuscle Fem servir el llenguatge igualitari en l’acció sindical!, publicat als anys noranta. Tot plegat s’afegeix a l’extens catàleg de manuals, guies i altres recursos sobre igualtat elaborats per la UGT de Catalunya per a l’ús de la tasca diària de les delegades i delegats.

En aquest enllaç podeu descarregar-vos la guia (de 36 pàgines en format DIN A-5).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *