Guies d’autoaprenentatge de català

AprenemAmb l’objectiu de facilitar l’autoaprenentatge de català des d’altres llengües, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat ha presentat la guia Viure a Catalunya. Aprenem català des de l’anglès, d’una col·lecció que inclou també el xinès, l’àrab, el romanès, l’amazic, l’urdú, el rus i l’espanyol. Es tracta d’un material pràctic que conté un CD d’àudio amb els diàlegs que es poden trobar dins del text.

Els materials proporcionen un primer contacte amb la llengua catalana, alhora que permeten entendre i practicar frases quotidianes, tot facilitant les comunicacions amb la societat d’acollida.

En la nova guia Aprenem català des de l’anglès, el primer apartat, “informació bàsica”, tracta de continguts que s’emmarquen en els títols: Catalunya i la llengua catalana i Principals diferències entre la llengua catalana i l’anglès, en aquest cas. El segon apartat conté deu lliçons de català inicial que tracten temes relacionats amb la vida quotidiana, amb diàlegs breus i un vocabulari relacionat amb el tema principal de la lliçó. En el tercer apartat, “Comencem a parlar”, hi ha diàlegs sobre els mateixos temes anteriors, però amb més aprofundiment.

Es facilita així una metodologia d’aprenentatge basada en la repetició i en la possibilitat d’escoltar les converses traduïdes del català a les diverses llengües i en un format d’autoaprenentatge.

Totes les guies de la col·lecció estan disponibles en aquest enllaç.

Guies de la col·lecció:

 

Font: Direcció General de Política Lingüística

(Actualització: 26.05.21)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *