El termini d’inscripció a les proves per a l’obtenció de certificats de català finalitza el 27 de febrer

La Direcció General de Política Lingüística ha obert el termini d’inscripció a les proves per a l’obtenció de certificats oficials de llengua catalana de nivells bàsic (A bàsic), elemental (A elemental), intermedi (B), de suficiència (C) i superior (D). El termini d’inscripció a les proves finalitza el 27 de febrer.

Les proves tindran lloc els mesos de maig i de juny i es realitzaran en diverses localitats catalanes. Les sol·licituds es poden presentar per Internet, per mitjà de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya, o bé presencialment a les oficines del Departament de Cultura a Barcelona o dels seus Serveis Territorials a Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Poden prendre part en les proves corresponents als certificats les persones que tinguin setze anys o més en el moment de realitzar-les, de qualsevol nacionalitat.

La Direcció General de Política Lingüística avalua els coneixements de llengua catalana d’acord amb els estàndards d’avaluació de llengües dels organismes europeus, i els nivells de competència que certifica es corresponen amb els del Marc europeu comú de referència del Consell d’Europa, instrument de consens i garant de qualitat en els processos d’ensenyament i aprenentatge arreu d’Europa.

Trobareu tota la informació sobre la convocatòria a la resolució de la convocatòria dels exàmens i al web Llengua catalana.

Preparació de les proves

Tal com recomana la Direcció General de Política Lingüística, per a una bona preparació de les proves és recomanable saber com són els exàmens i preparar-se’ls amb els recursos més adequats. En aquest enllaç podeu consultar, per a cada certificat, els objectius, l’estructura (percentatge de les àrees i punts de tall) i els continguts de la prova; una prova de mostra, i un cercador de recursos per aprendre català.

Font: Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *