El català, llengua europea!

EDL-postcard-CADissabte 26 de setembre celebrem el Dia Europeu de les Llengües, que té per objectiu promoure la riquesa de la diversitat lingüística i cultural d’Europa.

Una de les formes per promoure i protegir aquest patrimoni lingüístic i cultural al nostre continent és, precisament, fent oficials les seves llengües. Com el català, la catorzena llengua més parlada a la UE amb més de deu milions de parlants i de tretze milions de persones que l’entenen.

La UGT de Catalunya volem reclamar que els drets del dia a dia també són lingüístics i que hem de poder fer servir el català en tots els àmbits i amb normalitat. Per això, demanem al Govern de l’Estat que aposti d’una vegada per totes de forma inequívoca pel plurilingüisme, protegeixi les llengües que es parlen al conjunt del territori i demani l’oficialitat del català a Europa.

El nostre sindicat té en marxa la campanya #DiaADiaEnCatalà, mitjançant la difusió de cartells a les seccions sindicals i a les xarxes socials, i ja ha demanat als partits polítics amb representació al Parlament Europeu que es comprometin amb la defensa de l’oficialitat i l’ús del català a les seves institucions.

Us convidem a promoure la campanya “El dia a dia, en català” i a empènyer perquè el català sigui llengua oficial a la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *