Eines de llenguatge inclusiu per a sindicalistes

IMG_4467La UGT de Terres de Lleida ha organitzat un taller de comunicació amb perspectiva de gènere i llenguatge inclusiu adreçat a delegades i delegats, pensat per donar eines a representants d’UGT que impulsen mesures d’igualtat de gènere i no discriminació a les empreses. El taller ha anat a càrrec de Maria Serrano, periodista d’Almena Feminista especialitzada en perspectiva de gènere, i ha comptat amb la col·laboració del Servei Lingüístic de la UGT de Catalunya i el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Les participants -majoritàriament membres de comitès d’empreses de sectors del comerç, serveis de telefonia i de l’atenció sanitària, entre altres- van poder analitzar conceptes com “socialització de gènere”, “estereotip de gènere” o “androcentrisme”, i diferents casos de comunicació sexista habituals als mitjans. També es van exposar diferents recursos disponibles a la xarxa per comunicar amb perspectiva de gènere i es van posar en pràctica formes de redacció alternatives per evitar un ús del llenguatge discriminatori.

La UGT de Catalunya disposa de la guia “Negociar en igualtat. Guia de clàusules per a una negociació col·lectiva amb perspectiva de gènere“, que conté un apartat dedicat a l’ús del llenguatge on s’estableix que en la redacció dels convenis i en la comunicació externa i interna de les empreses cal fer servir un llenguatge inclusiu i no sexista.

En aquest enllaç podeu descarregar-vos un document amb una tria de recursos de llenguatge inclusiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *