Activitats i passatemps

Selecció d’activitats i passatemps per aprendre i practicar el català

Agafa el micro.cat. Repertori de cançons en línia per cantar en català. Inclou videoclips de temes catalans de gran èxit com “Corro sota la pluja”, “Vull estar amb tu”, “Corren”, “Festa Major”, “Llença’t”, “Al mar”, “No tinc temps”, “Qui n’ha begut”, “La Rambla”, “L’Empordà”, “Temps o rellotge” i “Quan tot s’enlaira”, “Wa Yeah!”, “Jean-Luc”, “Bon dia”, “Si véns”, “País petit”, “La flama”, “Boig per tu” i “Qualsevol nit pot sortir el sol”.

Català a l’atac. Sèrie de 45 microespais, d’uns 40 segons de durada, de divulgació de temes lingüístics. Els episodis mostren, amb sentit de l’humor, la riquesa expressiva de la llengua catalana, com poden ser col·loquialismes que els diccionaris encara no han incorporat, etimologies curioses, sinònims, frases fetes i varietats dialectals.

Cinema en català. Informació actualitzada de la Generalitat de Catalunya sobre les novetats cinematogràfiques i les pel·lícules en català que hi ha a la cartellera.

Digital dialects. Lèxic i jocs per practicar el català bàsic.

Fils de conversa. Materials virtuals de la Direcció General de Política Lingüística elaborats per promoure la conversa. Consta de 10 unitats temàtiques que tracten temes d’actualitat subdividides en quatre blocs (‘fils’) amb activitats orientades a presentar vocabulari, fomentar la lectura, practicar estructures lingüístiques i comunicatives i, sobretot, facilitar la conversa.

Jocs, entreteniment i materials de sensibilització. Recursos per jugar i practicar el català (jeroglífics, jocs de paraules, passatemps, exercicis, etc.).

Paraulògic. Joc creat per Rodamots per trobar mots i aprendre’n alguns. S’hi pot jugar des de l’ordinador, tauleta o mòbil.

Sonat. Esbrina la cançó escoltant-ne tan sols uns quants segons en el mínim nombre d’intents.

Un món de poesia. Una aplicació per promoure la poesia de l’escriptora més estimada pels nens i nenes, Joana Raspall, d’una manera lúdica i interactiva.

-Consulteu també l’entrada Jocs i passatemps per practicar el català i els apartats Karaoke, glosa i música, Voluntariat lingüístic i Cursos de català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *