Correctors en línia

correctors

A la xarxa hi trobem alguns correctors en línia gratuïts, molt útils quan volem assegurar-nos que un text no conté errades greus d’ortografia. Cal deixar clar, però, que es tracta de recursos orientatius que només serveixen per sortir del pas, perquè no hi ha cap corrector automàtic que pugui garantir un resultat equiparable a la revisió d’un especialista. També cal tenir en compte les limitacions d’aquestes eines a l’hora de corregir textos llargs, ja que només admeten un nombre de caràcters determinat (normalment un màxim de 1.000).

Els correctors automàtics en línia més utilitzats són aquests:

Elcorrector.cat: Corrector ortogràfic i gramatical de codi obert que permet corregir gratuïtament en línia textos de fins a 1.000 caràcters.

Corrector ortogràfic de Softcatalà: Servei que permet trobar errades ortogràfiques però no de caràcter sintàctic, semàntic o gramatical. Possibilitat de fer una correcció seguint les formes més comunes de la llengua (opció «general») o les formes específiques valencianes (opció «valencià»).

Nou corrector de Softcatalà: Nova eina de Softcatalà que, a més de la detecció d’errors ortogràfics, incorpora la detecció d’errades gramaticals, tipogràfiques, sintàctiques, de puntuació, de picatge, confusions, i fa també recomanacions d’estil. Té en compte les principals variants territorials (segons formes generals, valencianes i balears) i és completament configurable.

Més informació: en aquesta pàgina web de la Generalitat podeu trobar més recursos per a la correcció ortogràfica i gramatical de textos.

5 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *