Per aprendre i practicar el català

Selecció d’activitats i materials d’entreteniment per aprendre i practicar el català

Agafa el micro.cat. Repertori de cançons en línia per cantar en català. Inclou videoclips de temes catalans de gran èxit com “Corro sota la pluja”, “Vull estar amb tu”, “Corren”, “Festa Major”, “Llença’t”, “Al mar”, “No tinc temps”, “Qui n’ha begut”, “La Rambla”, “L’Empordà”, “Temps o rellotge” i “Quan tot s’enlaira”, “Wa Yeah!”, “Jean-Luc”, “Bon dia”, “Si véns”, “País petit”, “La flama”, “Boig per tu” i “Qualsevol nit pot sortir el sol”.

Català a l’atac. Sèrie de 45 microespais, d’uns 40 segons de durada, de divulgació de temes lingüístics. Els episodis mostren, amb sentit de l’humor, la riquesa expressiva de la llengua catalana, com poden ser col·loquialismes que els diccionaris encara no han incorporat, etimologies curioses, sinònims, frases fetes i varietats dialectals.

Catavolta. Joc en línia amb preguntes sobre la llengua catalana i la seva situació social i legal. S’hi pot participar per mitjà del web plataforma-llengua.cat/catavolta i també per Facebook.

Cinema en català. Informació actualitzada de la Generalitat de Catalunya sobre les novetats cinematogràfiques i les pel·lícules en català que hi ha a la cartellera.

Digital dialects. Lèxic i jocs per practicar el català bàsic.

Joc del català. Creat per l’ONG Plataforma per la Llengua. Consisteix a respondre 10 preguntes relacionades amb la llengua catalana, amb premis per als encertants.

Materials d’entreteniment. Recursos per jugar i practicar el català (jeroglífics, jocs de paraules, passatemps, exercicis, etc.).

No canviem de llengua… innecessàriament. Són 6 gags que reprodueixen amb un to humorístic i divertit algunes situacions quotidianes en què els catalanoparlants canvien sistemàticament de llengua davant d’interlocutors que no són catalanoparlants però entenen el català i el volen practicar. Material elaborat per la Plataforma per la Llengua, la Fundació Vincle i Minoria Absoluta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Un món de poesia. Una aplicació per promoure la poesia de l’escriptora més estimada pels nens i nenes, Joana Raspall, d’una manera lúdica i interactiva.

-Consulteu també l’entrada Jocs i passatemps per practicar el català i els apartats de Voluntariat lingüístic i Cursos de català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *